10.08.2008

EKLEYİN

Beklerken...



AKDENİZDEBİZ 'i RSS'inize ekleyin, yeni konuları kaçırmayın!

Bookmark and Share

"RSS Nedir?" diyorsanız tıklayın!

"Mediterraneo" 1991 yapımı İtalyan filmi...


Beklerken... "En İyi Yabancı Film Dalında Oscar Ödülü Sahibi Savaşa giden ve gemileri cennet gibi adada karaya oturan askerlerin hikayesinin anlatıldığı büyüleyici bir komedi." "Yorumu yapılan, ismi... izlerken yaşadığım anılarım... adadaki askerlerin anlatılması... Döndüğün de tekrar izleyelim ve bana asker anılarını anlat saatlerce :) ve benim yine uykum gelsin ama tatlı tatlı gülümseyerek..."


İzlenesi bir film daha bir askerle izlediğim;


Tür : Komedi / Savaş
Yönetmen : Gabriele Salvatores
Senaryo :
Enzo Monteleone
Görüntü Yönetmeni : Italo Petriccione
Müzik : Giancarlo Bigazzi , Marco Falagiani
Yapım : 1991, İtalya , 96 dk.

Oyuncular
Claudio Bigagli (Raffaele Montini)
Diego Abatantuono (Nicola Lorusso)
Giuseppe Cederna (Antonio Farina)
Ugo Conti (Luciano Colasanti)
Gigio Alberti (Eliseo Strazzabosco)
Memo Dini (Libero Munaron)
Vanna Barba (Vassilissa)
Vasco Mirandola (Felice Munaron)
Irene Grazioli (Pastorella)

"2. Dünya Savaşı sırasında bir avuç İtalyan askeri Ege Denizi’nde ufak bir adaya gönderilir. Amaç hem adayı işgal altında tutmak hem de olabilecek saldırılardan korumaktır.

Neyle karşılaşacaklarını bilmeyen İtalyanlar adaya büyük korku içinde inerler fakat sahilden bakıldığında ada ıssız gibi görünmektedir. Önceleri duruma şaşıran İtalyanlar daha sonra adanın keyfini çıkarmaya başlarlar. Gelenlerin düşmanca yaklaşımlar içinde bulunmadığını anlayan ve sığınıklarda saklanan Yunanlar ise yavaş yavaş ortaya çıkarlar ve hayat sanki bir savaş yaşanmıyormuşçasına devam etmeye başlar.

Farklı milletlerden bu insanlar birbirleriyle öyle çabuk anlaşır ki İtalyanlar asker olduklarını bile unuturlar. Hayatı başka insanların gözlerinden görmeye başlayınca da dostluk, aşk, düşmanlık, sevgi gibi temel kavramlar üzerine yeni tecrübeler kazanmaya başlarlar. Aslında bu savaş ne güzeldir öyle değil mi?

İtalyan yönetmen Gabriele Salvatores’e En İyi Yabancı Film Oscarını kazandıran başarılı bir politik komedi Akdeniz."

"2. Dünya Savaşı, 20. yüzyılın iki topyekün savaşından ikincisidir. Altı yıl boyunca, dünyanın çeşitli bölgelerinde süren kesintisiz savaşlarla süregiden II. Dünya Savaşı, Alman ordularının Polonya'ya saldırıdığı 1 Eylül 1939'da başlamış kabul edilir. Ne var ki birbirinden kopuk görünseler de bu tarihte önceki çatışmalar da, savaşta birincil rol oynayan tarafların stratejik hedefleri arasında yer aldığından, savaşın başlangıcı tarihsel olarak daha gerilerden başlamaktadır."

AKDENİZDEBİZ 'i RSS'inize ekleyin, yeni konuları kaçırmayın!

Bookmark and Share

"RSS Nedir?" diyorsanız tıklayın!

3.08.2008

Beklerken...

Kitapçıda yüzlerce kitabın arasında büyük keyifle dolanırken kendimi kaybetmeye bayılıyorum. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıor insan.

"The Big Blue"


Beklerken...
"Le Grand Bleu" Hatırladım, güzel bir gündü, çok keyifle izlemiştim, uykum gelmişti, biraz sakinlik, huzur, sıcaklık... Sonuna kadar izlemiştim, kötü sonları sevmem ama bu bir başkaydı... Sonundan çok başı etkilemişti... Canım, sen de çocukluğunda öyle yalınayak şıp şıp koşuyo muydun? Çok özledim, şafak 50... Az kaldı... Gelince kıyıları gezelim... ve bu filmi Jean Reno'yu bir daha izleyelim. Deniz kenarında yemek yedikleri sahnede tekrar gülümseyelim, kızı bırakıp yüzmeye gittiğinde ben yok artık diim, sen bana gül, sonunda tekrar "bak izle" de... ben mayışmış olim :) Gerçekten çok güzel bir film, gerçekten gülümsetiyo ve duygulandırıyo... Çok mavi, çok güzel...

Bir diğer adı, "Derinlik sarhoşluğu" "The Big Blue"


Tür :
Romantik / Dram Yönetmen : Luc Besson
Senaryo : Luc Besson , Robert Garland
Görüntü Yönetmeni :
Carlo Varini
zik : Eric Serra
Yapım :
1988, ABD / Fransa / İtalya , 132 dk.

Oyuncular
Rosanna Arquette (Johana Baker),
Jean-Marc Barr (Jacques Mayol),
Jean Reno (Enzo Molinari), Paul Shenar (Dr. Laurence),
Sergio Castellitto (Novelli),
Jean Bouise (Louis Amca),
Marc Duret (Roberto)

"Jacques Mayol ve Enzo Molinari, birbirlerini çocukluklarından beri tanıyan iki arkadaştır. Her ikisi de okyanus ve dalış tutkusuna sahip olan genç adamlar, bir çok alanda rekabet içindedirler.
Sicilya'da yaşamakta olan Enzo, serbest dalış rekorunu 6 yıldır elinde bulundurmaktadır ancak rakipsizdir. Peru Andları'nda yaşayan Jacques'a haber gönderip kendisiyle yarışmak istediğini söyler. Sicilya'ya gelen Jacques, arkadaşını kolaylıkla yener. Rekabet zaman içinde artar ve iki adam, hayatlarını tehlikeye atmak pahasına inanılmaz derinliklere inerler. Jacques'ın sevgilisi Johana, New York'tan gelir ve bu akıldışı savaşın sonlanmasını ister. Film, karanlık, esrarlı ve unutulmaz bir sona doğru ilerler. Akıldan kolay kolay çıkmayacak denizaltı sekanslarına sahip olan Büyük Mavi, Yunanistan-Sicilya deniz manzaraları ve arkaplanındaki 80'lerin elektronik müziği ile adeta yönetmen Luc Besson'un bebeği gibi. Besson'u dünyaca ünlü yapan, şiddet dolu filmleri Nikita ve Léon'dan her anlamda farklı bir başyapıt. Ruhani bir yolculuğu, romantik komedi iskeleti üzerinde ve akıllara durgunluk veren bir görsellik eşliğinde anlatıyor."

kaynak: http://beyazperde.com/


AKDENİZDEBİZ 'i RSS'inize ekleyin, yeni konuları kaçırmayın!

Bookmark and Share

"RSS Nedir?" diyorsanız tıklayın!