6.10.2008

Denizciliğe başlarken...


  • Yelken ve Denizciliğe başlarken Temel Yelken Denizcilik Kurs programına katılabiliriz. Burada amaç, yelkenli bir tekneyi kullanabilmeyi öğrenmek, aynı zamanda Amatör Denizci Belgesi Sınavına hazır hale gelmektir. Eğer ileride ailemizle, dostlarımızla bir tekne alıp veya charter teknesi kiralayıp gezmeyi planlıyorsak, doğru kursa bakıyoruz.

  • Amatör Denizci Belgesi Nedir?
    Türkiye'de Türk vatandaşları için, ulusal standarda göre ölçüldüğünde 2,5 metreden küçük, 24 metreden büyük olmayan tüm yüzer araçları Amatörce kullanabilmek için geçerli olan belge Amatör Denizci Belgesidir ve devlet tarafından verilmektedir. Özel kuruluşların ya da kulüplerin verdiği katılım belgesi geçerli değildir. Bu temel eğitimlerle aynı zamanda bu sınava da hazırlanmış olunuyor.

  • Peki, sınavı nasıl, kim ve ne zaman yapar?
    Amatör Denizcilik Federasonu sınavları yapmaya yetkili kılınmıştır. İstanbul'da her zaman randevu usulü ile sınavlara girebiliyoruz. Sınav genel gemicilik ve denizcilik bilgilerinizi teorik olarak ölçer ve değerlendirir.

  • Temel Yelken Denizcilik Kurs programını aldıktan sonra tekne kullanabilecekmiyim?
    Temel eğitimde genel gemicilik ve denizcilik bilgileri ile yelken teorisi verilip, asgari 30feet (9-9.5 mt.) yelkenli tekneler üzerinde en fazla 5 kursiyer alınarak 5 hafta sonu 25 saat bu bilgileri pekiştirmek için pratik eğitim yapılıyormuş. Temel eğitimden sonra mümkün olduğunca pratik eğitim yaparak, her hava şartında öğrenilen bilgileri tecrübeye dökmek gerekli tabiki.

  • Bir sonraki aşamada pratik eğitim paketleri önerliyor. 3 aylık devrede 6 deniz çıkışı (30 saat) bilgi ve tecrübenizi arttıracaktır. Ayrıca gece seyirlerimize katılabilirsiniz.

  • İleri Seviye Yatçılık Kursu, kullandığınız tekne ile uzun yol yapabilecek bilgilere sahip olmanızı sağlar.

  • not: Eğer sadece spor amaçlı 5-6 metrelik teknelerle kıyıya çok yakın seyirle yelken yapmak istiyorsanız biraz ön bilgi ve pratik eğitim yeterli olabilir. Ancak, 9 metre ve üstü teknelerde ailenizle ve dostlarınızla birlikte olup gezmek, teknenin içinde yaşamak ise amacınız, o takdirde hem daha fazla bilgiye ihtiyacınız var hemde Amatör Denizci Belgesine.

  • Eğer temel seviyede bilgiye sahipseniz hafta arası veya sonu kurslarda yapılan seyirlere katılabilirsiniz.


Hiç yorum yok: